Elisabeth Bjørklund Bøhler

Knipling, Digitalis Design

Jeg er pasjonert knipler og arbeider gjennom undervisning og foredrag aktivt for utbredelse av kjennskap til og kunnskap om denne fascinerende teknikken. Knipling oppsto på 1500-tallet, og har vært en stor (håndverks-)industri i mange europeiske land frem til den industrielle revolusjon.  Jeg har flere års utdanning hos Karen Trend Nissen i Danmark, og i tillegg flere kurs hos Föreningen Svenska Spetsar, Knipleforeningen i Norge, Louise West (Storbritannia) og Consiglia Azzopardi (Malta). Jeg holder til i Oppegård (syd for Oslo), men reiser rundt om i landet for å holde kurs.

Jeg underviser på Knipleforeningens lærerkurs/«nerde»-samlinger.  Jeg underviser i flere teknikker; blant andre torchon, guipure, bedfordshire, idrija, malteserknipling, flamsk, tønder, metall.  Jeg trives med å designe egne mønstre, rekonstruere gamle mønstre og restaurere kniplinger i gamle tekstiler.  Jeg har hatt fornøyelsen av å holde noen kniplekurs for barn/unge, og det er ekstra moro å se gleden når de unge kan gå hjem med armbånd, juletrekuler og bokmerke til bestemor.

Kontakt meg gjerne via kontaktskjemaet her på nettsiden: Sett inn navnet mitt i emnefeltet, da vil melding videresendes til meg.