Småbruket pipemakeri

Pipemaker

Våre tobakkspiper er håndlaget av beste Briarkvalitet og produseres etter gamle tradisjonelle arbeidsteknikker. Vi stiller store krav til utforming og funksjonalitet.

Jon Aalbu på Pipemakeriet har bakgrunn fra distriktshøgskole, landbruksskole, allsidig håndverksbakgrunn og rerstaurering. Vi holder til i gamle husdyrrommet i låven på Småbruket urtegård og pipemakeri i Oppdal i Søndre del av Trøndelag. Her etablerte vi i 2010 et pipemakeri med utgangspunkt i rester og deler av gamle G. Larsen pipefabrikk på Lillehammer. Som en av to pipemakere i Norge, holdes gammelt kulturhåndverk i hevd her hos oss. Våre piper produseres av beste Briarkvalitet med over 40 år gammel Briar fra Afrika. Produserer også andre håndverksprodukter, da helst i tre og/eller horn. På Småbruket har vi også ca 120 ulike arter urter og tar i mot forhåndsbestilte grupper for omvisning/orientering i kombinasjon med bespisning med retter fra vår urtemeny.

Kontaktinfo: www.pipemaker.no  e-post: jon@pipemaker.no  Tlf: 976 80 853

Pipebok – Pipe kun til nytelsen.

Boken ble utgitt i 2012 som den eneste komplette pipebok på norsk.  Boken er skrevet av pipemaker Jon Aalbu og er tilgjengelig som e-bok via Småbruket pipemakeri sin egen nettside. www.pipemaker.no