Et særs viktig tiltak - Håndlag fra Fortidsminneforeningen

Historisk sett ble håndverkskunnskapen overført fra foreldre til barn. Man begynte også i tidlig alder. Denne dynamikken har så å si forsvunnet i vårt moderne samfunn. Gjennom Håndlag vil vi implementere kompetanseoverføringen på bakkenivå.

Nå har Fortidsminneforeningen med økonomisk støtte i fra Sparebankstiftelsen DNB satt i gang et femårig langt prosjekt som heter “Håndlag”, hvor målet er å rekruttere neste generasjons tradisjonshåndverkere! Prosjekt “Håndlag” er deres satsning på unge håndverkere.

Håndlag har flere ulike støtteordninger:

  • Fortidsminneforeningen vil holde “Håndlagskurs”, “Jentekurs” og “Skolekurs”.

  • Unge lovende håndverkere med interesse for tradisjonshandverk, kan søke om stipend for deltakelse på kurs på TRE-seminaret på Dovre og Handverksdagene på Røros.

  • Privatpersoner, lag og organisasjoner kan søke om kursmidler for å arrangere kurs innen tradisjonshandverk der deltakerne er unge håndverkere i alderen 18-30 år.

Handverkslaget - Foreningen for Tradisjonshandverk er selvfølgelig jublende glade for dette fantastisk flotte tiltaket, og mange av våre flotte medlemmer vil helt sikkert bidra i arbeidet som instruktører. Du kan lese mer om “Håndlag” her - Klikk her.

Stor takk til Fortidsminneforeningen og Sparebankstiftelsen DNB som satser på tradisjonshåndverkene.

Forrige
Forrige

Nyheter ved NTNU Studieprogram for Tradisjonelt bygghandverk

Neste
Neste

Innkalling til ordinært årsmøte i Handverkslaget