En unik mulighet, lyst til å dra på fagsamling i Italia?

En unik mulighet for tømrere som er medlemmer av Handverkslaget har dukket opp! Her kan du få mulighet til å bli kjent med dyktige kollegaer i det Europeiske og Nord-Amerikanske handverksmiljøet.

Det blir en helt spesielle uke i Italia der dere arbeider på en bygning på et lite slott og får ta del i lokal mat og drikke kultur. Du må selv koste reisen, men kost og losji blir dekket av Carpentiers sans Frontieres.

Under logoen finner dere invitasjonen fra våre italienske venner og muligheten til å søke om å få delta. Vi ønsker veldig gjerne å se en godt erfaren håndverker reise sammen med en ung håndverker.

 
 

Kjære venner,
Det er med stor glede at vi inviterer dere å delta til CsF sin neste prosjekt. Det blir fra 18. til 25. September 2022 helt sør for Italia, i den veldig fine Puglia regionen.

Vi blir et redusert lag som blir heldig å være tatt imot av våre venner Aude og Pierluigi, som eier Masseria Mascava, et stort og sjarmerende hus med festning rundt, som de tok på seg å restaurere i de siste måneder. Denne tidligere «Seigneur-eiendommen» hadde festning rundt seg før i tida. Den er imponerende når det gjelder både størrelsen og potensiale, men også når det gjelder omfanget til arbeidet som trengs for å redde den.

Aude og Pierluigi har levd i mange år i Afrika, hvor de jobber med humanitære formål. Men i det siste har de tatt på seg andre arbeidsklær og jobber hardt for å gi et nytt liv til denne eiendommen (uten særlige inntekter) som de har arvet for ikke lenge siden. Vi har vært hugtatt av stedets kvalitet men også av de menneskelige egenskaper til våre gjestgivere. Derfor har vi valgt å tilby dette nye prosjektet, på en drømmeplass, for å kunne redde bygget «Magazzino», med vårt håndarbeid, et eldre landbruksbygg som var både et lager og en stall, der hele taket er forsvunnet.

Takkonstruksjonen som skal bygges er relativ enkel : åser på gavlvegger med en kvelvåpning. En av disse gavlveggene er forsvunnet og vi tenker å erstatte den med en «latin» takstol. Vår bas blir Charles Barbero. Alle stokkene (furu, sypress, fiken) blir hentet lokalt og skal bearbeides med håndverktøy.

Vi blir tatt imot på den italienske måten, noe som garanterer godt humør for hele laget. Kinga skal i tillegg ta i bruk bakerovnen som allereie finnes på Masseriaen. Kost og losji blir dekket av våre gjestgiverne. Selve reisen dekkes av deltakerne.

Den nærmeste flyplass er Brindisi. Planlagt ankomst søndag 18. September. Retur søndagen etter.

Vi vil ha stort glede å se dere på Masseriaen for en fantastisk uke i Puglia!


Vennlige hilsen til alle!
Florence et François Calame, (koordinatorer) og Charles Barbero, gâcheur (hardtarbeidene)
CHARPENTIERS SANS FRONTIERES EN ITALIE
Tømrerne uten grenser – i Italia

 

Søk om å få delta nå (frist 13. mai 2022):

 
Forrige
Forrige

Randsfjordmuseet søker aktive tradisjonshåndverks utøvere under “Håndverkslørdag”, 27. august 2022.

Neste
Neste

Posebyhaven søker tradisjonshåndverkere.