Randsfjordmuseet søker aktive tradisjonshåndverks utøvere under “Håndverkslørdag”, 27. august 2022.

Randsfjordmuseet på Jaren i Viken holder 27. august 2022 kl. 12-15 arrangementet "Håndverkslørdag", og er i den forbindelse på utkikk etter aktive håndverksutøvere som kan være interessert i å delta. Arrangementet vil foregå i friluftsmuseet på deres underavdeling, Hadeland Folkemuseum - Kongevegen 92 på Jaren.

Det er for tiden rundt 30 aktører innenfor ulike yrker som deltar og det er rom for flere. Skulle du ha lyst til å delta, send Randsfjordmuseet en e-post, se kontaktinformasjon under.

Museet søker tradisjonshåndverkere, fagutdannede og profesjonelle håndverkere, utdanningsinstitusjoner, private/offentlige rådgivningstjenester og interesseorganisasjoner innen bygningsvern er prioritert. Dette for å holde fokus på hvorfor kompetanse er viktig for kvalitet og resultat, i restaureringsarbeid og annet. Noen små sidesprang med tanke på reparasjon og gjenbruk vil det også bli, for å inkludere et videre bærekraftperspektiv.

Kulturarvformidler Else «Sprossa» Rønnevig vil avslutte dagen med foredrag ca kl. 1500. Tema og rettesnor for dagen er “Restaurere – Reparere – Rekruttere”. Det betyr at vi denne gang oppfordrer alle aktører til å fokusere på dette, og ikke nye produkter. Hvordan det gjøres er i stor grad opp til håndverkerne, men de ber dere i første rekke om å ha en praktisk tilnærming/vise håndverket og kompetansen.

Har du noe for salg er det helt i orden, men de ønsker at det først og fremst er formidling av kunnskap som har fokus. Det er ikke et mål om å inspirere besøkende til «gjør-det-selv» (annet enn med tanke på vedlikehold og enkle reparasjoner).

Målet er å vise hvorfor håndverkskompetanse er viktig, å inspirere ungdom til å velge håndverksyrker, å oppfordre yrkesutøvere til videreutdanning, og å synliggjøre for besøkende hvilke muligheter som finnes - og hvorfor «håndverk er kostbart, ikke dyrt».

Målgruppen er ungdom som skal velge yrke, eiere av eldre bygninger og kulturminner, alle som er opptatt av kvalitet og bærekraft eller de som trenger et puff i riktig retning når de står i byggvarehandelen og skal velge, de som synes det er for dyrt med håndverker og ellers alle som er interessert i fornying, bevaring og vedlikehold.

Ikke nøl med å kontakte museet om det er spørsmål eller annet. I første rekke vil de sette pris på en bekreftelse på om du/dere kan delta eller ikke. Noter gjerne med en gang om det er noe spesielt du vil ha behov for (lett vanntilgang, strømtilgang osv). Og spre gjerne ordet til andre du tror kan være aktuelle. De sender ut informasjon om program, praktisk osv. etter hvert som det kommer på plass.

Kontakt

Grethe Johnsrud
Tlf. 92029052
E-post: grethe.johnsrud@randsfjordmuseet.no

Forrige
Forrige

Handverkslaget arrangerer handverksseminar sommeren 2023.

Neste
Neste

En unik mulighet, lyst til å dra på fagsamling i Italia?