Tradisjonshandverkere - Stem nå!

Norsk Håndverksinstitutt (NHI) har nå lyst ut elektronisk stemmegivning for et interimsstyre til opprettelse av en eventuell bransjeorganisasjon for næringsdrivende tradisjonshandverkere.

NHI har i lengre tid arbeidet med en undersøkelse blant tradisjonshandverkere angående en mulig opprettelse av en bransjeorganisasjon for næringsdrivende tradisjonshandverkere.  Hva er en bransjeorganisasjon? Det er enten en arbeidsgiverorganisasjon eller som en arbeidstakerorganisasjon. 

 
Hva er en bransjeorganisasjon? Det er enten en arbeidsgiverorganisasjon eller som en arbeidstakerorganisasjon.

Selv om vi i utgangspunktet er noe tvilende til om det er marked for en slik bransjeorganisasjon, så hilser vi velkommen et hvert forsøk på å bedre vilkårene for tradisjonshandverkere...
 

Handverkslaget er blitt invitert til å sende inn forslag på kandidater til det nye styret.  Selv om vi i utgangspunktet er noe tvilende til om det er marked for en slik bransjeorganisasjon, så hilser vi velkommen et hvert forsøk på å bedre vilkårene for tradisjonshandverkere, og vi vil gjerne samarbeide med en eventuell ny organisasjon.

Vi har foreslått tre kandidater til interimsstyret. Alle tre er solide næringsdrivende tradisjonshandverkere, og alle tre har sagt seg villig til å gjøre en innsats for en eventuell ny organisasjon. Nysgjerrig på hvem disse er, klikk på hver av personene under for å få opp mer informasjon. Vi anbefaler våre medlemmer og andre følgere å stemme på våre tre kandidater; Bård Bjørndalseter, Tore Granmo og Haakon Aase.

 
 
Vi har foreslått tre kandidater til interimsstyret. Alle tre er solide næringsdrivende tradisjonshandverkere, og alle tre har sagt seg villig til å gjøre en innsats for en eventuell ny organisasjon.

Vi anbefaler våre medlemmer og andre følgere å stemme på våre tre kandidater.
— Handverkslaget - Foreningen for Tradisjonshandverk
 
 

For at stemmen din skal godkjennes må du svare på noen spørsmål for å bekrefte at du er næringsdrivende/ansatt/yrkesutøvende tradisjonshandverker, lærling eller student/elev. Det skal stemmes på totalt fem kandidater til interimsstyret.

Det ble mottatt forslag på 21 kandidater, syv stiller til valg. Det er foreslått styrestørrelse på fem medlemmer. Hver enkelt tradisjonshandverker kan stemme på totalt fem kandidater.

 
For at stemmen din skal godkjennes må du svare på noen spørsmål for å bekrefte at du er næringsdrivende/ansatt tradisjonshandverker, lærling eller student/elev. Det skal stemmes på totalt fem kandidater til interimsstyret.
— Norsk Håndverksinstitutt
 
 

Vi i Handverkslagets styre mener at tradisjonshandverkere trenger et samlende forum der tradisjonshandverkere fra alle bransjer og teknikker kan møtes. Vi mener at dette er en av de roller Handverkslaget ønsker å inneha og skal inneha: å representere tradisjonshandverkere fra alle yrker og retninger.

En bransjeorganisasjon vil ofte arbeide med blant annet tariffavtaler eller å inngå fordelaktige forsikringsavtaler for sine medlemmer.

Hvorvidt en ren bransjeorganisasjon er noe tradisjonshandverkere vil slutte seg til i stort antall, vil antakelig avhenge av hvilke avtaler som inngås, og hvilke medlemspriser tradisjonshandverkerne er villig til å betale.

Arbeidet med å eventuelt starte opp en egen bransjeorganisasjon for tradisjonshandverkere har møtt litt motbør: Det har vært diskutert om dette kanskje ikke er hva tradisjonshandverkerne egentlig trenger?  Kanskje er en interesse-organisasjon det tradisjonshandverkerne trenger; en forening som har som mål å arbeide for håndverkernes interesser, og sannsynligvis å samarbeide med en allerede eksisterende bransjeorganisasjon. 

Handverkslaget mener at en slik interesseorganisasjon allerede eksisterer; Vi er en interesseorganisasjon for og av tradisjonshandverkere.

 
Det har vært diskutert om en bransjeorganisasjon kanskje ikke er hva tradisjonshandverkerne egentlig trenger?  Kanskje er en interesse-organisasjon det tradisjonshandverkerne trenger; en forening som har som mål å arbeide for håndverkernes interesser, og sannsynligvis å samarbeide med en allerede eksisterende bransjeorganisasjon. 

I tilfelle mener vi at en slik interesse-organisasjon allerede eksisterer; Handverkslaget er allerede en etablert interesse-organisasjon for og av tradisjonshandverkere.
— Handverkslaget - Foreningen for Tradisjonshandverk
 

Den mulige bransjeorganisasjonen skal man forsøke å stifte på arrangementet “Løfte Håndverket” den 17de juni 2020.  Hvis du ønsker å delta på og følge nettarrangementet “Løfte Håndverket” onsdag den 17de juni 2020, kan du melde deg på ved å sende en e-post til marit.stranden@handverksinstituttet.no, eller sende dem en direkte e-post i skjemaet under her:

 
 

Det blir spennende å se hva som skjer videre fremover, og styret i Handverkslaget anbefaler alle tradisjonshandverkere til å stemme nå fra i dag og frem til og med 16. juni 2020, og ellers å sette av onsdag 17. juni 2020 for å delta på nettmøtet “Løfte Håndverket”. Et viktig møte for fremtiden til alle tradisjonshandverkere i Norge.   


Styret
Handverkslaget - Foreningen for Tradisjonshandverk

Forrige
Forrige

Navarsmeden - vårt eldste medlem

Neste
Neste

Bransjeorganisasjon – trenger vi det?